تیتر یک - جایی برای پرواز اندیشه‌های خوب

تیتر یک - جایی برای پرواز اندیشه‌های خوب

تیتر یک - جایی برای پرواز اندیشه‌های خوب

بررسی اندیشه‌ استاد حسن عباسی

آخرین نظرات

چالش‌های جهانی دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی

يكشنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۴:۲۴ ق.ظ
چالش‌های جهانی دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی
20 اردیبهشت 1393 - سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی رشت


تیتر یک - به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حسن عباسی عصر امروز در همایش بررسی چالش‌های جهانی دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت رواج سنت‌های غلط و تبدیل شدن آنها به قانون را موجب بروز مشکلات فرهنگی در جامعه دانست.

وی اظهار کرد: امروز غرب دچار مشکل فرهنگی فردگرایی است و بیشتر افراد زندگی با حیوانات را ترجیح می‌دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه فردگرایی یکی از ویروس‌های فرهنگی در جوامع مختلف است، افزود: یکی از مشخصه‌های ادب، ادب و درک حضور در جمع و حفظ آن است.

وی خاطرنشان کرد: انسان باید ادب حدود، درک حدود و نیز حفظ حدود را رعایت کند زیرا به تعبیر قرآن کریم حضور با حدود مشخص می‌شود.

عباسی دین را جاده‌ای از دنیا به آخرت خواند و گفت: انبیا معماران این جاده هستند و آمده‌اند تا انسان در مسیر حرکت خود در دره‌های اطراف جاده نیفتد.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز ایران با تاکید بر اینکه طبق فرموده امام راحل عالم محضر خداست و نباید در محضر خدا معصیت کرد، افزود: دوری از ریا، نفاق و زنا جامعه را بیمه می‌کند.

وی تصریح کرد: طبق آیات الهی در گذشته قوم لوط به دلیل عمل غیر فرهنگی همجنس‌گرایی مورد خشم الهی قرار گرفتند و تنبیه شدند و امروز در اتحادیه اروپا قانونی برای ازدواج همجنس‌گرایان تصویب می‌کنند و سالروز این قانونگذاری را جشن می‌گیرند.

عباسی با اشاره به اینکه برای بروز مشکلات غیرفرهنگی در جامعه ابتدا سنت‌های غلط، رایج و سپس توسط عده‌ای در جامعه قانون‌گذاری می‌شود ادامه داد: در گذشته به ازای هر 13 آمریکایی یک وب‌سایت فیلم‌های غیراخلاقی در اینترنت وجود داشت و امروز طبق آخرین آمار به 40 میلیون وب‌سایت افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها 89 درصد مخاطبان این وب‌سایت‌ها هستند، گفت: اگر از ابتدا جلوی رایج شدن سنت‌های غلط گرفته نشود بعدها این کار را چگونه می‌توان انجام داد.

استاد دانشگاه این امر را یکی از چالش‌های جهانی دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی خواند و گفت: شیطان دشمن قسم خورده انسان است و خود را به گونه‌های مختلف در اموال و اولاد انسان مشارکت می‌دهد.

عباسی تصریح کرد: یک نویسنده غربی به نام «برت کاهر» در کتابی به نام «چه کسی در ذهن شما خوابیده است» به مشکلات زنای ذهنی پرداخته و این امر را با نمونه‌گیری از 22 هزار نفر به اثبات رسانده است.

وی با بیان اینکه «برت کاهر» با طرح این سئوال سینمای نهفته در ذهن افراد را موشکافی کرده است، گفت: این محقق غربی از این نمونه‌گیری دریافته که بیشتر افرادی که دچار اختلال جنسی شده‌اند فیلم‌های غیرمجاز مشاهده کرده‌اند.

وی یادآور شد: دانشجویان خوابگاه‌ها و زنان خانه‌داری که سریال‌های چند صد قسمتی غربی را مشاهده می‌کنند همه در معرض خطر هستند.

به گفته عباسی، وجود موانع سخت برای ازدواج یکی از دلایل گرایش به روابط نامشروع و خیانت است.

وی با بیان اینکه کارشناسان درباره سلامت ذهنی کودکان مهدهای کودک نیز به نتایج نامطلوبی دست یافتند، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داده وضعیت آلودگی ذهنی بین کودکانی که والدین آنها بی‌حدود مرز هر فیلمی را مشاهده می‌کنند نیز اسفناک است.

رئیس اندیشکده یقین، ازدواج نکردن و باردار نشدن خانم‌های متاهل را از دیگر مشکلات فرهنگی جامعه امروز برشمرد و گفت: مفهوم نظام تربیت حفظ حدود و حضور است.

وی افزود: برای رسیدن به سلامت در جامعه باید از زنا و ربا دوری کرد و نماز خواند و زکات پرداخت تا برکت به جامعه برگردد.

عباسی، خشک شدن رودخانه‌ها در عصر حاضر به‌ویژه در ایران را علاوه بر عوامل جغرافیایی از نظر آیات الهی نشانه خوبی ندانست.

وی خاطرنشان کرد: روی کره زمین 7 میلیارد نفر انسان زندگی می‌کنند که اگر هر روز یک گناه کوچک انجام دهند روزانه 7 میلیارد گناه صورت خواهد گرفت.

به گفته عباسی، این نشانه بخشندگی خداوند است که نعمت‌هایش را از انسان‌ها دریغ نمی‌کند.

رئیس اندیشکده یقین با اشاره به بروز برخی از مشکلات فرهنگی در جوامع مختلف اظهار کرد: رعایت و حفظ حدود الهی موجب بهبود اوضاع فرهنگی در کشور است.

وی با بیان اینکه رعایت نکردن حتی یک مورد از حدود الهی موجب به بار آمدن خسارت‌های سنگین فرهنگی در جامعه می‌شود، افزود: شناخت و معرفی نظام معرفت توحیدی به جهان یکی از دیگر چالش‌های دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی است.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز ایران با اشاره به وجود نظام‌های معرفتی تثلیثی(سه‌گانه) و ثنویتی در جهان ادامه داد: آنچه امروز ما باید به دنیا عرضه کنیم نظام معرفتی توحیدی است اما دانشگاه‌ها و هنر ما درگیر نظام‌های معرفتی تثلیثی و ثنویتی (دوگانه) هستند.

وی ادامه داد: کودک و نوجوان ما در برابر سیل عظیمی از نگاه‌های معرفتی چندگانه قرار دارد و کارشناسان ما برای جلوگیری از این وضعیت بیکار نشسته‌اند.

عباسی با اشاره به اینکه محصول این دو نوع نگاه معرفتی هرگز به معرفت توحیدی نیل پیدا نمی‌کند، گفت: امروز دکترین جهانی فرهنگی جمهوری اسلامی با چالش نظام‌های معرفتی در آموزش و پرورش مواجه است.

وی تصریح کرد: دکترین فرهنگی جمهوری اسلامی در گشت ارشاد خلاصه نشود و ما باید مبانی قرآن را برای جهان تئوریزه کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت عمل به دستورات قرآن کریم، یادآور شد: باید به آیات آن ایمان داشت و در زندگی به‌کار برد.

به گفته وی در دانشگاه‌های سطح کشور بیش از 70 هزار استاد وظیفه تغییر نگرش جوانان را به‌عهده دارند و این مسئولیتی بزرگ است که نباید فراموش شود.

عباسی با بیان اینکه کار فرهنگی سنگینی بر دوش اساتید است که باید به آن مقید باشند، گفت: جوانی که خود پایبند نماز و دین و مسجد است به خاطر نسل و غذای پاک و حلالش بوده نه به خاطر تربیت اسلامی اساتید دانشگاه‌ها.

رئیس اندیشکده یقین با انتقاد از روش روانکاوان و مشاوران و روانشناسان ما در کشور از روانشناسان غربی ادامه داد: اقتصاد، دانش زیست‌شناسی و روانشناسی ما در کشور مشکل دارد.

وی تصریح کرد: کار روانکاوان ما به جای استفاده از روش‌های انسان‌شناسی دینی، تقلید از فروید و دیگران و اخذ حق مشاوره‌های سنگین از مراجعه‌کنندگان است.

عباسی افزود: برای اصلاح فرهنگی باید از سر در دانشکده‌های خود آغاز کنیم زیرا بسیاری از عناوین به‌کار رفته در آنها مشکل دارند.

وی با اشاره به اینکه دنیا نیازمند نگاه توحیدی است، ادامه داد: ما باید قرآن را برای دنیا تجزیه و تجلیل کنیم و نباید منتظر باشیم تا غربی‌ها بیایند مانند تفسیر مثنوی و شاهنامه قرآن را با تفسیر خود به خورد ما دهند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تعریف انسان غربی از انسان درست نیست، تصریح کرد: انسان غربی کوشیده تا از بدن انسان الگویی ارائه کند اما برای روح او نقشه جامعی ندارد.

وی افزود: غرب انسان را حیوانی غیر قابل اعتماد می‌داند در حالی که تعریف مبانی اسلامی از انسان چیز دیگری است و ما باید از قلب و روح انسان به دنیا چیز تازه‌ای ارائه کنیم.

عباسی با بیان اینکه برای اساتید ما هر آنچه که اندیشمندان غربی می‌گویند قابل قبول است، یادآور شد: ما باید هر آنچه را که قرآن دستور داده قبول داشته باشیم و علم و دین را در کنار هم آموزش دهیم.

به گفته وی باید چهره انسان تراز انقلاب اسلامی را برای جهان ترسیم کنیم زیرا انسان‌شناسی از نوشته‌های فروید و پیاژه و ... در نمی‌آید و باید انسان قرآنی را به جهان نشان دهیم.

رئیس مرکز بررسی‌های دکترینال امنیت بدون مرز ایران با تاکید بر ضرورت توجه جوانان بر تقویت مطالعات قرآنی، ازدواج علوی آسان و به‌هنگام، خاطرنشان کرد: باید نقشه انسان‌شناسی در برابر الگوهای غربی به دنیا ارائه کنیم.

وی توصیه کرد که پسرهای جوان برای جلوگیری از فسق و فجور با همفکر خود ازدواج کنند و زود دارای فرزند شوند و برای آغاز زندگی هرگز به دنبال وام و تسهیلات نباشند.

عباسی با بیان اینکه در جامعه انتقادها باید به امر به معروف و نهی از منکر تبدیل شود ادامه داد: مردم را نباید به زبان به سمت خوبی دعوت کرد بلکه باید با عمل برای آنها الگو بود.

وی هجرت از ظلمت به سمت نور را اصل زندگی دینی خواند و متذکر شد: تهجد، شب زنده‌داری، رعایت حجاب و عفاف روزه مستحبی و ... از بسیاری مشکلات فرهنگی جلوگیری می‌کند.

اخبار مرتبط:

خبرگزاری تسنیم - ۴۰ میلیون سایت غیراخلاقی توسط آمریکا ایجاد شده است 

خبرگزاری تسنیم - حجم انبوه اندیشه چینی در کارتون‌ها به کودکان ایرانی منتقل می‌شود

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">